Programa de la 51ª FIRA DE SANT ISIDRE en SANT JOAN DE LES ABADESSES

El 2,3, 14 y 15 de Mayo de 2015

Programa de la 51ª FIRA DE SANT ISIDRE en SANT JOAN DE LES ABADESSES

Comparte esta página en

Programa de la 51ª FIRA DE SANT ISIDRE en SANT JOAN DE LES ABADESSES

El 2,3, 14 y 15 de Mayo de 2015


Com cada any, des de fa més de mig segle, Sant Joan de les Abadesses celebrarà la festa dels pagesos al voltant de l’onomàstica de Sant Isidre. Com és tradició, les activitats es dividiran entre les jornades més populars (dissabte 2 i diumenge 3 de maig), i les més tradicionals (dijous 14 i divendres 15 de maig).

Es tracta d’una festa organitzada pels Pabordes de Sant Isidre, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola SAT Sant Antoni de la Miranda, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.
PROGRAMA DE LA FIRA DE SANT ISIDRE


Dissabte 2 de maig

el centre de la vila acollirà la XXII Fira de productes artesans i la XXIX Exposició de tractors antics. També repetiran la visita guiada gratuïta a un mas santjoaní per conèixer la vida a pagès, i la cercavila de tractors antics pels carrers de la vila. Com en l’any passat, l’Esbart Marboleny farà una actuació de dansa catalana d’arrel tradicional. Per últim, si bé la fira busca recordar i reivindicar el nostre origen a pagès, una festa organitzada per l’Associació d’Homes Els Gentils ens permetrà recordar la dècada de Mandrops, una discoteca santjoanina que va estar oberta durant la dècada dels setanta. A la nit musical hi punxaran els DJ’s de l’època i també el santjoaní Dani Llamas.


Diumenge 3 de maig,

continuaran la fira de productes i l’exposició de tractors antics, a més es farà un esmorzar popular amb productes ecològics i amb carn de poltre. També es farà la XXX Mostra de bestiar autòcton, una de les cites més populars d’aquesta tradició al nostre poble, juntament amb el VIII Concurs morfològic de raça bruna i el XII Concurs de munyir a mà i passejades amb ponis.


Els actes més tradicionals es faran el dijous 14, amb jocs i degustació de coca, llonganissa i vi dolç; i eldivendres 15, Sant Isidre, amb l’Ofici en Honor a Sant Isidre, la benedicció, desfilada i gimcana de tractors, i un dinar de germanor.


Fira de Sant Isidre en Sant Joan de les Abadesses
Fira de Sant Isidre en Sant Joan de les Abadesses

Déjanos tu comentario