PROGRAMA DE SANT JORDI 2015 EN BALAGUER

DEL 17 AL 24 DE ABRIL DE 2015

Programa de Sant Jordi 2015 en Balaguer

Comparte esta página en

PROGRAMA DE SANT JORDI 2015 EN BALAGUER

DEL 17 AL 24 DE ABRIL DE 2015


L’Ajuntament organitza per quart any consecutiu aquest programa d’activitats al voltant de la Diada de Sant Jordi, que inclou presentacions de llibres, tallers, espectacles familiars, música, teatre, dansa i premis literaris, entre altres, amb l’objectiu de convertir aquesta setmana en una festa major cultural oberta a tots els públics. 

 

           PROGRAMA DE SANT    

                    JORDI 2015

DIVENDRES 17 D’ABRIL

10.30 h Gimcana lingüística al Teatre Municipal.

20.00 h Presentació del llibre “El Vel que amaga les Miriams” de la M. Àngels Filella a la Fonoteca municipal. Organitza l’Associació Dones d’Almatà.

20.30 h Presentació del llibre “La llegenda del Sant Crist” de Jordi Tordera i Ramon Salud a la sala d’actes de l’Ajuntament.

23.00 h Presentació i concert del nou grup balaguerí d’Maphets (Grup de versions Pop & Rock) al bar Cèntric.


DISSABTE 18 D’ABRIL

Durant tot el dia. Fira d’Abril a la plaça de Sant Salvador.

11.00 h Inici del II Rally de la Biblioteca.

18.00 h Taller de roses de paper a càrrec de la Casa Andalusia a la plaça Sant Salvador.

 

DIUMENGE 19 D’ABRIL

10.00 h Missa al Reial Santuari del Sant Crist. A la sortida tindrà lloc una ballada de sardanes. Organitza: Colla Sardanista Santa Maria de les Franqueses. Es repartirà coca de sucre i moscatell.

11.30 h Presentació del llibre “Ruta literària de les comarques lleidatanes” de Llorenç Soldevila a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Programa Sant Jordi 2015

12.00 h Realització de la Ruta literària de Balaguer a càrrec de Llorenç Soldevila. Sortida des de l’Ajuntament. Apta per a tothom.

DILLUNS 20 D’ABRIL

A partir de les 9.00 h “Mostra de documents del poble de Tragó de Noguera”  conservats a l’Arxiu Comarcal de la Noguera. Fins el 30 d’abril.

20.30 h Presentació del llibre “El mercat de Balaguer. Una cruïlla” a la Fonoteca municipal. La presentació anirà a càrrec de Flocel Sabaté, catedràtic d’història medieval i professor a la UdL.
Acte ajornat

 

DIMARTS 21 D’ABRIL

18.30 h Taller de cuina de Sant Jordi a càrrec de Marcel Solà, cuiner balaguerí al casal Lapallavacara.

Programa Sant Jordi 201519.00 h Presentació de la restauració del Sarcòfag d’Ermengol IX d’Urgell “La Tomba del petit Cavaller” al Museu de la Noguera.

19.30 h. Conferència de la doctora en història de l’art, Francesca Español “La cerimònia funerària del córrer les armes” i els panteons de la casa d’Urgell. En acabar copa de vi teatralitzada amb els comtes d’Urgell Alfons i Teresa al Museu de la Noguera.

 

Programa Sant Jordi 2015DIMECRES 22 D’ABRIL

20.00 h Revetlla de Sant Jordi a la biblioteca, amb l’espectacle “Un conte, mil amics” a càrrec de l’Aula Municipal de Dansa al pati de la biblioteca Margarida de Montferrat.

 

DIJOUS 23 D’ABRIL

Programa Sant Jordi 2015Durant tot el dia. Diada literària amb parades de venda de llibres i roses, pels carrers i places de la ciutat.

Durant el matí. “Per Sant Jordi, autors de casa” amb la col.laboració de diferents escriptors de la ciutat i el centre de Recursos Pedagògics de la Noguera al passeig de l’Estació.

11.00 h Missa solemne a l’església de Sant Domènec, cantada per la coral Veus Canores i ballada de sardanes al voltant de l’altar major, a càrrec de la colla sardanista Castell Formós.               

Organitza Associació de Gent Gran La Noguera.

Programa Sant Jordi 201511.30 h Ballada de sardanes amb la colla sardanista Santa Maria de les Franqueses, i  tot seguit degustació de coca i moscatell al carrer Major. Organitza Associació de comerciants del carrer Major.

 

12.30 h Ballada de sardanes a la placeta Josep Carner (Davant de Sant Domènec). Organitza: Associació de Gent Gran La Noguera.

Programa Sant Jordi 201517.45 h Contes del Món (Senegal, Xile, Marroc i Catalunya) a la plaça del Mercadal. Organitza: Taula d’entitats de Balaguer (PDC).

18.00 h Presentació de la imatge dels 25 anys del “Telescopi Hubble” a càrrec de Salvador J. Ribas del COU d’Àger. Sala d’Actes de l’Ajuntament.

18.05 h Lliurament dels premis del certamen literari de Sant Jordi i els premis dels punts de llibre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer. Organitza: Ajuntament de Balaguer i Serveis Educatius de La Noguera.

Programa Sant Jordi 201519.00 h Actuació de la Colla Jove Bastonera del Casal Pere III a la plaça del Mercadal.

19.15 h i 20.15 h Espectacle infantil itinerant “Traps” de la companyia Efímer a la plaça del Mercadal.

21.00 h Pel.licula “La llegenda de Sant Jordi” a la sala d’actes de l’Ajuntament. És un relat apassionant per a tots els públics a partir de 7 anys. Durada 45 minuts. Entrada lliure, aforament limitat.

 

DIVENDRES 24 D’ABRIL

Programa Sant Jordi 201519.30 h Presentació del llibre “Una hisenda catalana” a càrrec de l’autor Joan Iglesias, assessor del president de la Generalitat.  A la Fonoteca municipal. Organitza: Sobirania i Justicia.

20.00 h Inauguració de l’exposició “Borlansa” Pintura i escultura a la Sala d’Art 4. Organitza: Associació Cultural Grup d’Art4.

21.30 h Teatre amb la representació de l’obra “La capsa del cafè” de Roser Guasch i Cametes Teatre, al Casal Lapallavacara. Entrada 6 €.

Programa Diada Sant Jordi Balaguer.
Programa Diada Sant Jordi Balaguer

Comparte esta página en

Déjanos tu comentario