143 Fira de Sant Josep en Mollerussa

Del 19 al 22 de Marzo en 2015

Programa de la 143 Fira de San Josep en Mollerussa

143 Fira de Sant Josep en Mollerussa

Del 19 al 22 de Marzo en 2015

 

L’objectiu marcat en els darrers anys des de Fira de Mollerussa d’organitzar certàmens que combinin el caràcter expositiu de la fira amb el demostratiu, dóna un pas més enguany amb un programa de Jornades Tècniques paral·lel a la propera 143 Fira de Sant Josep on les sessions demostratives prenen especial rellevància, amb la convocatòria de fins a quatre jornades de demostració de camp de maquinària i eines agrícoles.

 

La prioritat per aquest tipus de jornades respon al repte de l’ens firal de “trencar” amb l’estereotip de fira tradicional, apostant per la innovació i demostració tecnològica. Aquestes sessions es portaran a terme els dies 12, 19, 20 i 21 de març i es desenvoluparan en una parcel·la del terme d’Ivars d’Urgell, una finca urbana al costat de l’escola Les Arrels i a l’Institut Mollerussa.

 

 


 

Pel que fa a la resta d’activitats convocades en el marc de la 143 Fira de Sant Josep, que es celebrarà del 19 al 22 de març, es realitzaran fins a 12 Jornades Tècniques les quals tractaran temes d’actualitat i interès com a malalties en fruiters, la nova PAC, la gestió dels purins o la presentació de productes fitosanitaris


Més participació internacional a la 14a Borsa de Cereals amb inscrits, per primer cop, dels EE.UU.

Es complementarà el programa amb diferents reunions professionals així com amb la 14a Borsa Interpirinenca de Cereals, trobada que preveu enguany augmentar la seva internacionalitat amb inscrits procedents, per primer cop, dels EE.UU.. Aquesta convocatòria, que va reunir l’any passat 400 operadors, compta ja amb la reserva d’assistents de Catalunya, resta de l’Estat espanyol, França, Suïssa, Rússia i Ucraïna. La Borsa es farà el divendres dia 20 de març.

Els dies 21 i 22 tindrà lloc també una nova edició del Concurs de Conducció de Carretilles d’Elevació organitzat per Tallers Antoni Miquel.

Sorteig de dos estands gratuïts a la Fira

D’altra banda, per segon any consecutiu, l’ens firal convoca un concurs d’empreses ‘start-up’ i que tindrà com a premi, per als dos projectes guanyadors, un estand promocional gratuït a la 143 Fira de Sant Josep. El plaç de presentació dels projectes que vulguin participar s’obrirà demà dimecres dia 18 de febrer i fins el proper 28 de febrer. Entre els requisits per participar-hi està el de ser empreses constituïdes a Catalunya en un termini no superior a tres anys, amb un projecte innovador i amb un valor afegit que obri una oportunitat de mercat.

Amb aquest concurs, des de Fira de Mollerussa es vol recolzar els emprenedors ajudant-los en la seva introducció al mercat i que entrin en contacte amb potencials clients i inversors.

Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

Un altre dels aspectes interessants del certamen és el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, concurs que es marca com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades així com facilitar la seva divulgació en el sector agrari. La convocatòria inclou tres premis: Premi Especial d'Innovació, al constructor / expositor de Maquinària Agrícola i / o Ramadera de l'Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros i Placa d’Honor; Premi d'Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor; i el Premi d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Demarcació de Lleida.

En el marc del certamen agrari de la capital del Pla d’Urgell també es portarà a terme una edició més el Concurs de Disseny i Estètica a la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida.

Els premis de totes dues convocatòries es lliuraran en el marc del Sopar de l’Expositor.