PROGRAMA DE LA DIADA DE SANT JORDI EN REUS

23 DE ABRIL DE 2015

Programa de la Diada de Sant Jordi en Reus

Comparte esta página en:

Programa de la Diada de Sant Jordi en Reus

23 de Abril de 2015

 

La ciutat de Reus viurà un any més un gran nombre d'activitats amb motiu de la festa de Sant Jordi. Seran propostes literàries i culturals organitzades des de la Biblioteca Central Xavier Amorós i també des d'entitats i organismes diversos de la ciutat. Com a acte destacat, el dia 20 d'abril, a les 19:00 h, és prevista la presentació de les novetats literàries locals (un total de 104 títols), que enguany es presentaran en format de romanço creat i interpretat especialment per l'ocasió per l'actor Jordi Jubany.

Les novetats editorials s'han recollit des de la Biblioteca Central de Reus en un punt de llibre que aplega els 104 títols publicats en els darrers mesos. La presentació d'aquestes novetats consistirà en un recital de romanços dels diferents gèneres literaris representats pel centenar llarg d'obres locals. Aquest format de presentació cal emmarcar-lo en l'activitat “Reus, una ciutat de romanços”, que durant aquest semestre organitzen la Biblioteca Central, l'Arxiu Carrutxa i altres entitats locals, i que inclou una exposició amb el mateix títol i diferents actes a l'entorn d'aquesta modalitat de literatura popular.


“Contes a les places”, el dia 22

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, la BCR posa en marxa, conjuntament amb Joventut, Política Lingüística i el CNL de Reus, el projecte “Contes a les places”. El dia 22 d'abril, una comitiva festiva sortirà des de la Biblioteca Central i es desplaçarà a la plaça de la Cultura de la Pau, on a partir de les 18:00 es realitzarà l'activitat d'explicar un conte i posteriorment les famílies podran fer lectura de llibres portats des de la biblioteca. Aquesta experiència vol aproximar la lectura a tota la ciutadania, fomentar l'ús del català i promoure la participació del jovent en el seu entorn més immediat. Més endavant es preveu repetir la iniciativa un cop al mes a diferents places.


Roses alternatives

Aquest Sant Jordi també hi haurà una novetat consensuada per les entitats des de la comissió de Sant Jordi. Es tracta de la proposta que les entitats venguin roses alternatives a les naturals, elaborades amb materials com ara el paper, el cartró o d'altres.

Aquest any es preveu que a la plaça del Mercadal hi hagi la presència de prop de 90 parades, comptant-hi llibreries, entitats i resta de col·lectius ciutadans.

El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, el Mercadal tornarà a ser el centre neuràlgic de la festa, i durant el matí s'hi esperen les visites dels grups escolars. Durant la tarda, a la parada de l'Ajuntament, els autors locals signaran llibres i atendran els seus lectors.


Centres cívics i casals de gent gran

L'Àrea de Benestar Social i la regidoria de Participació i Gent Gran han organitzat amb motiu de Sant Jordi diferents actes als centres cívics i també als casals municipals de gent gran. S'han editat cartells i díptics que recullen aquesta programació d'activitats, entre les quals hi ha la lectrura de contes per a tots els públics i el lliurament de roses a la gent gran.

Programa de La Diada de Sant Jordi en Reus
Programa de La Diada de Sant Jordi en Reus

Comparte esta página en:

Déjanos tu comentario