Programa de la VIII Fira de Sant Pasqual en Genovés

16 y 17 de Mayo de 2015

Programa y actividades de la VIII Fira de San Pascual el Genovés

Comparte esta página en

Programa de la VIII Fira de San Pascual en Genovés

16 y 17 de Mayo de 2015


Les festes en honor a Sant Pasqual Bailón, es celebren el 17 de maig. Sant Pasqual Baylón, es el patró de Genovés des d´el día de la seua canonització, el 15 d´octubre de 1690. L´any 1777 es va construïr un monument al nostre patró, una grandiosa font a l´entrada del poble. Històricament els protagonistes de la festa son els xiquets que acaben l´escola, es a dir, el que abans era 8º d´educació general bàsica (E.G.B.). Els primers festers de sant Pasqual Baylón van ser els xiquets i xiquetes que acabaren l´escola a l´any 1980, es a dir, els que van nàixer l´any 1966.

 

El 17 de maig, per commemorar el día del nostre patró, es celebra una missa solemne pel matí. Per la vesprà-nit, es celebra una processó on participa tot el poble, disparant-se a continuació un gran castell de focs d´artifici.


Encara que el día gran siga el 17 de maig, des d´una setmana abans es celebren diferents actes per conmemorar al patró del poble, com ara:

 

Competicions esportives (destinades als escolars fins a segon d´ESO).

Festival escolar (preparat i destinat per als escolars).

Carrera ciclista (organitzada per la penya ciclista de Genovés).

 

Tots els actes que es celebren, tenen el suport i recolzament, tant de l´ajuntament de Genovés, com de la comissió de festes de Sant Pasqual Baylón, així com de tot el poble de Genovés.

Fira de San Pacuual en Genovés
Fira de San Pacuual en Genovés

Déjanos tu comentario