Fira Ibero Romana en Forcall

18 y 19 de Junio de 2016

Programa de la VIII Fira Ibero Romana en Forcall

Programa de la Fira Ibero Romana en Forcall
Fira Ibero Romana en Forcall

Forcall es convertirà de nou en la ciutat romana de Lesera amb els seus eixos principals: el mercat, la difusió del mon iber i romà i la recreació històrica.

 

En la seua organització i realització s'impliquen diferents col·lectius i associacions del poble, ja que d'altra manera resulta impossible realitzar en un poble un event d'estes característiques.

 

"Quasi 2.000 anys després que Lesera visquera el seu major esplendor com a ciutat romana sembla que ara està més viva que mai. Els forcallans ens encarreguem de recordar, any rere any, que la Moleta dels Frares és un dels principals elements del nostre patrimoni i a més a més, durant quasi 6 mesos els alumnes del Taller d'Ocupació de la Mancomunitat Comarcal Els Ports han estat treballant en les excavacions, recuperant elements que contribueixen al seu coneixement. Lamentablement, esta no és la única visita que ha tengut la ciutat, els espoliadors, aprofitant este treball fet, l'han omplit de forats, robant potser no grans tresors però si elements que podrien haver contribuït a este coneixement, o que en un futur podrien estar en un museu local.

 

Per este motiu, mostrem no sols tota la nostra condemna i repulsa a estos fets, sinó manifestem la nostra ferma intenció, que compartim amb totes les associacions i col·lectius del poble, de seguir treballant per la nostra cultura, per la seua preservació i recuperació, pel nostre patrimoni i sobretot, pel nostre poble."

 

PROGRAMA DE LA FIRA IBERO- ROMANA EN FORCALL 2016

Programa de la Fira Ibero-Romana en Forcall 2016

Compártenos en Facebook