Mercat de Nadal en Caldes de Montbui 2021

del 26 al 28 de noviembre y del 3 al 8 de diciembre de 2021

Programa de la Fira de Nadal en Caldes de Montbui

El 35è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui serà del 26 al 28 de novembre i del 3 al 8 de desembre. La plaça de la Font del Lleó i entorns seran l’escenari de la primera convocatòria nadalenca del territori, sota el fred de finals de novembre i primers de desembre i salvats per l’escalfor dels 74 graus  als quals brolla l’aigua termal calderina, la més calenta de l’Estat.

 

La vila oferirà 9 dies de parades i un programa ple d’activitats nadalenques, propostes termals, activitats familiars i referents culturals calderins. Com amb moltes altres coses, l’aturada forçosa de la Fira de Nadal l’any 2020 ha permès al municipi repensar la principal proposta nadalenca calderina.

 

La novetat més visual seran les casetes de fusta que acolliran parades de temàtica nadalenca i artesana de proximitat a la plaça de la Font del Lleó i parades d’alimentació i brocanteria a la plaça de l’Església.

 

I la novetat més compromesa amb l’actualitat sanitària serà l’alliberament de parades de mercat del carrer del Forn amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. S’afegiran, en canvi mostradors exteriors dels comerços del Centre Històric que es podran visitar amb més amplitud i un espai destinat a entitats locals al carrer del Pont.

 

Més de 10.000 litres de brou termal

L’olla gegant, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo. Vist l’èxit de cada edició, l’organització té previst fer-la bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat i repartir uns 10.000 litres de caldo al llarg de tots els dies de Mercat. A més, els visitants podran degustar la verdura i la carn d’olla de la cocció del brou calderí o adquirir una ampolla de brou termal envasat, amb la marca del Mercat (a la venda al Museu Thermalia). L’organització us convida a portar el got de casa per minimitzar la producció de residus plàstics.

Activitats infantils cada dia

El programa d’activitats inclourà tallers i actuacions infantils i familiars concentrats a la plaça de Can Rius amb propostes tots els dies de mercat. A més, enguany es farà el tradicional Caga Tió dues vegades, el diumenge 28 de novembre i el diumenge 5 de desembre.

En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.

Emporta’t l’esperit del Mercat a casa

Thermalia, Oficina de Turisme, repetirà la proposta de brou termal embotellat. En aquesta ocasió es repartiran, junt amb una bossa de Shop in Caldes, a canvi de presentar tres tiquets de compra en comerços locals i de proximitat (a partir del 26 de novembre i fins esgotar existències).

A més del caldo embotellat, aquest any també es podran adquirir tasses amb la imatge del Mercat a Thermalia. Els dos elements, caldo i tassa, permeten portar a casa i enriquir l’experiència nadalenca i gastronòmica calderina.

El centre històric, a disposició del Mercat de Nadal

Els carrers més vells de Caldes de Montbui, carregats d’història i tradició termal, estaran a disposició exclusiva de les 50 parades del Mercat i les activitats programades, amb l’objectiu de rebre milers de visitants d’arreu i oferir una experiència nadalenca única. 

Exposicions locals amb temes d’interès mundial

Al Mercat el complementen propostes culturals que giren sobretot a l’entorn del Museu Thermalia (www.thermalia.cat), entre les quals destaquen les col·leccions de Picasso i Manolo Hugué. Enguany, a més, el Museu ofereix una exposició dedicada als calderins deportats als camps nazis que narra en clau local un dels episodis més foscos de la història moderna mundial. Consulteu el programa per conèixer aquestes i altres exposicions que coincidiran amb el Mercat.