Mercat de Nadal en Caldes de Montbui 2022

del 2 al 11 de diciembre de 2022

Programa de la Fira de Nadal en Caldes de Montbui

Del 2 a l’11 de desembre, Caldes de Montbui celebra una nova edició del Mercat de Nadal, amb més parades i activitats durant els 10 dies que estarà instal·lat als carrers del centre històric

 

L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per 1.600 litres de caldo, tornarà a bullir per elaborar el tradicional brou termal, amb degustacions de carn d’olla i llegums cuites amb l’aigua termal

 

El 36è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebrarà del 2 a l’11 de desembre. Durant 10 dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran diversos productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes (food trucks). Una de les novetats d’aquesta edició és que, durant el primer cap de setmana, les parades també s’instal·laran al llarg del carrer del Pont.

 

El Mercat de Nadal es completa amb un ampli programa d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.

 

 

Més de 10.000 litres de brou termal

 

Durant els 10 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es faran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo.

 

Per tal d’elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols , 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 150 kg de falda de vedella, 20 kg de costella de vedella, 77 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc, 160 kg de peus de porc.

 

La degustació del brou termal és gratuïta, i es repartiran fins a exhaurir existències. La degustació de la carn d’olla té un cost simbòlic d’1 € per evitar el malbaratament alimentari. L’organització recomana portar els gots per reduir l’impacte mediambiental. Si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos personalitzats del Mercat de Nadal.

 

Activitats cada dia

 

El programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, la majoria a la plaça de Can Rius, amb propostes tots els dies de mercat. A més, el tradicional Caga Tió es repetirà dues vegades, els diumenges 4 i 11 de desembre. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.