Fira de la Candelera en MOLINS DE REI 2023

del 3 al 5 de febrero de 2023

Programa de la Fira de la Candelera en MOLINS DE REI 2023

La 172ª Fira de la Candelera torna al format habitual, amb totes les activitats presencials i recuperant l’esperit tradicional de l’esdeveniment. La principal novetat d’enguany és que la Fira duplica el número d’estands respecte l’edició de l’any passat i trasllada tot l’àmbit de gastronomia al barri de La Granja. A més, també es presentarà el conte infantil “El Tresor de la Candelera”, escrit i il·lustrat per Mònica Usart i Roser Calafell.

La 172ª Fira de la Candelera deixa enrere el format online del 2021 i l’híbrid del 2022 per recuperar la normalitat, sense restriccions sanitàries. No obstant això, s’ha decidit mantenir una de les mesures que es va aplicar per mesures COVID com és la instal·lació dels estands a una sola banda de cada carrer (a excepció del planter, on la disposició del material ho fa inviable). Això permetrà esponjar la fira, facilitar l’accés dels visitants als estands i als comerços i arribar a més zones de la vila.

De fet, l’altre gran canvi és que, per primera vegada, el recinte firal arriba al barri de La Granja i de manera important, amb tota l’oferta gastronòmica. El motiu rau en les obres que s’estan fent a la plaça U d’Octubre, però la idea és que el canvi s’acabi consolidant amb el temps.

El regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha subratllat que “és un repte la implantació de la Fira en espais no habituals com és el barri de La Granja, però hem treballat al màxim perquè aquest canvi sigui positiu i es pugui consolidar, especialment fent-ho en l’any en el que ens retrobem amb la normalitat, amb els carrers plens de persones, de parades i d’emocions”. El regidor també ha explicat que “la Fira de la Candelera manté la seva aposta per convertir-se en un espai de reflexió compartida i per això, centra la seva mirada en el concepte de la sostenibilitat, i el converteix en el fil conductor de l’esdeveniment”. En aquest sentit hi haurà alguns actes marcats per aquest concepte, com el pregó (que anirà a càrrec de Pep Salas, expert en energies renovables), a la presentació que es farà al Parc Agrari del Baix Llobregat i algunes altres activitats del sector Natura.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que “presentar una Fira amb tantes novetats i després de dos anys sense poder omplir el cor de records, fa una enorme il·lusió”. Xavi Paz també ha volgut assenyalar que “els canvis de la Fira també venen donats per les profundes transformacions urbanístiques que està vivint la vila, i això fa que estiguem vivint en un moment més disruptiu del què ens sembla i que marcaran el futur de la Candelera i de tot Molins de Rei”.

 

Un cartell i un tresor

Pel que fa al cartell d’aquesta edició, ha estat dissenyat per Alfred Bofill i Bernat Bofill, dos artistes locals que coneixen millor que ningú la Fira de la Candelera. El cartell concentra tota l’essència de la fira barrejant diferents tècniques artístiques. Alfred Bofill ha comentat que “la idea era transmetre l’arrelament de la Candelera a Molins de Rei al seu entorn natural: el riu i la serra de Collserola“.

L’altra gran novetat és la presentació del conte “El tresor de la Candelera”, escrit per la Mònica Usart (meteoròloga, molinenca, ex-pregonera i autora d’altres contes infantils) i il·lustrat per la Roser Calafell (il·lustradora catalana amb una gran trajectòria i més de 100 libres publicats i traduïts a desenes d’idiomes). El conte es posarà a la venta a la mateixa Fira, en un estand ad-hoc situat al carrer Pere Calders. Costarà 12€ i només es podrà pagar amb targeta. L’autora i la il·lustradora signaran exemplars del llibre a l’estand el dissabte 4, de les 11h a les 12.30h. Quan acabi la Fira es podrà comprar a les llibreries de Molins de Rei.

L’autora del conte, Mònica Usart, ha dit que “l’essència era que les persones que el llegeixin tinguin la sensació que tenim les persones que vivim la Fira cada any, tot embolcallat amb un cert misteri d’un nen i una nena que busquen alguna cosa que només sabrà qui el llegeixi”. La il·lustradora Roser Calafell ha afegit que “només amb la documentació que em van passar vaig adonar-me que aquesta vila és increïblement activa, i que és una sort per la gent de Molins de Rei”.

Finalment destacar que a més de contingut pel públic infantil també hi ha oferta pels adolescents. Així, qui vulgui veure una altra cara més divertida i irreverent de La Candelera pot fer-ho a Twitch. En aquesta plataforma, els diumenges 29 de gener i 5 de febrer, a les 20h hi haurà dues noves edicions de la Candy Show, el programa més jove i desenfadat a càrrec dels streamers de La Chiribita.