PROGRAMA DEL AGROMERCAT EN SANT PERE DE RIBES

25 Y 26 DE ABRIL DE 2015

Programa del Agromercat en Sant Pere de Ribes

Comparte esta página en

PROGRAMA DEL AGROMERCAT EN SANT PERE DE RIBES

25 Y 26 DE ABRIL DE 2015


Amb l'objectiu de seguir fent promoció dels productes artesans agroalimentaris locals i comarcals i del patrimoni natural i històric s'ha presentat la desena edició de l'Agromercat de Sant Pere de Ribes que tindrà lloc els dies 25 i 26 d'abril a la plaça Marcer. Enguany, el 80% dels participants són del municipi i comarques veïnes, potenciant la proximitat i la venda sense intermediaris. Aquests dos conceptes es mantenen invariables des del primer any, en una fira que ha anat creixent amb el temps i que s'emmarca en el projecte Productes de la terra, en el qual s'inclouen també dues iniciatives ja consolidades com són el Mercat del Cava i de la Tapa i els Sopars i Tasts de vins.

La plaça Marcer acollirà més de 30 productors, que conformaran una oferta variada on s'hi podrà trobar des de cellers, amb els seus vins i caves, fins a parades de bolets o embotits, entre altres, a més a més d'allotjaments amb encant. 


Durant la roda de premsa de presentació, la regidora de Promoció Econòmica de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, ha explicat que "aquest any hem intentat limitar una mica els productors que repetien d'altres anys amb la finalitat d'oferir nous productes". Com a exemple serà la primera vegada que hi haurà cervesa artesana, crispetes ecològiques i gran varietat de productes de l'horta. Així mateix, la carpa interactiva torna a tenir un protagonisme aquest any, com a punt d'informació d'empreses i entitats locals vinculades a la natura, patrimoni, esports i salut.

Quant a les novetats cal afegir l'edició d'una nova placa de cava amb el logotip de la campanya Productes de la Terra per commemorar els deu anys de l'Agromercat. "En motiu del desè aniversari hem cregut oportú editar aquesta edició especial i una nova placa amb la imatge dels Gegants Vells de Ribes perquè ho demanem", ha afegit la regidora. Amb el tiquet degustació de 4 euros, que inclou la copa i amb el qual es poden provar alguns dels productes que són l'essència de la fira, es regalarà aquesta placa de l'aniversari. Qui la vulgui comprar per separat haurà de pagar 1 euro, el mateix preu que la resta de plaques placa (també algunes restants d'altres anys que es posaran igualment a la venda). Si es volen repetir degustacions, existeix la possibilitat d'adquirir un tiquet per 3 euros.

Altres aspectes a destacar d'enguany són l'edició d'una publicació que recollirà l'evolució dels 10 anys de l'Agromercat, amb un seguit de reportatges que serviran per donar a conèixer els cellers locals, els allotjaments amb encant, els productes de l'hort ecològics i agroalimentaris, i l'entorn natural i el patrimoni del municipi.


Ampli programa d'activitats per a tots els públics

Paral·lelament a la venda dels productes artesans agroalimentaris, la plaça Marcer acollirà un ampli programa d'activitats que complementa les dues jornades de l'Agromercat amb diversos tallers i la carpeta interactiva, que donarà cabuda a empreses i entitats que informaran sobre les activitats vinculades amb l'entorn, el patrimoni i l'esport que ofereixen a Sant Pere de Ribes.

L'Agromercat estarà obert d'11 a 14h i de 18 a 21h. Pel que fa als actes, el primer dia, dissabte 25, hi haurà una activitat inicial a càrrec de l'entitat Junts en Acció (10h), la inauguració de la fira amb els Timbalers de Ribes (11h), un taller de fang (12'30h), la ruta guiada dels americanos (18h), un taller infantil artesanal a càrrec de la Pastisseria Pascual (18h) i l'actuació dels Capis i Cabeçuts de Sant Pere de Ribes (20h). L'endemà, diumenge, començarà amb la caminada guiada a l'Autòdrom de Terramar (9h), i seguirà amb el taller l'artesania i el reciclatge (11'30h), el taller infantil de pasta fresca organitzat per La Nonna (12'30h), l'actuació de la Colla Jove dels Bastoners de Ribes (13h), el taller d'elaboració de mató amb monitors de Can Pere de la Plana (18h), i l'actuació dels timbalers petits de Ribes (20h).

D'altra banda, a la carpa de la Mancomunitat Penedès-Garraf es farà als matins un taller infantil titulat "Verdures i hortalisses per un tub!", mentre que el dissabte, el Mercat La Sínia tindrà un punt d'informació on hi haurà un sorteig de carrets d'anar a comprar. També es pot trobar l'Escola d'Arts i Oficis Artesans de Canyelles o els vehicles especials de l'ADF. A més a més, als carrers Nou i Comerç s'ubicaran les botigues al carrer, és a dir, aquells comerços que aprofitant la celebració de l'Agromercat posaran els seus productes a la venda a l'aire lliure.

L'Agromercat està organitzat per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l'INCAVI, Node Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals, la Mancomunitat Penedès-Garraf, el Mercat Municipal La Sínia i l'associació de comerciants Fem Ribes


Comparte esta página en:

Déjanos tu comentario