FIRA MEDIEVAL DE VILADECANS 2021

del 26 al 28 de noviembre de 2021

Fira Medieval de Viladecans: programa completo de actividades 

Fira Medieval de Viladecans Programa
Fira Medieval de Viladecans Programa

PROGRAMA DE LA FIRA MEDIEVAL DE VILADECANS 2021

Vilatans, vilatanes i nobles de Viladecans!

S’han convocat les Corts. El proper dissabte 27 de novembre, el navegant i militar Pere Martell ha organitzat i convidat al rei Jaume I al seu palau.

Grans personalitats de la noblesa militar catalana els acompanyaran, com Nunó Sanç I de Rosselló, Guillem II de Montcada, Hug IV d’Empúries, Ramon Alemany de Cervelló i Querol, i el cavaller Bernat de Santa Eugènia de Berga.

Una taula amb set prohoms representatius de les Corts catalanes de l’any de Nostre Senyor de 1.228.

Quin és el pla de Pere Martell en aquest gran banquet? Mostrar el desplegament d’exèrcit de la Corona d’Aragó i convèncer el jove rei Jaume de creuar la mar amb una poderosa flota de galeres per a envair els musulmans almohades a la poc coneguda illa de Mallorca. Cada un dels senyors intervindrà en aquest sopar amb una mostra d’armes, eloqüència i desplegament de recursos aristocràtics.

 

Tot és poc per a convertir el rei Jaume I en “El Conqueridor”. Un sopar que serà festiu i alegre. La música donarà la benvinguda i ens acompanyarà durant tot el sopar. A més, hi haurà espectacles de foc, jocs amb llançament de ganivets i jocs malabars amb catapultes.

 

Un menú de luxe per a l’ocasió, que es començarà a preparar a les cuines dels restaurants de la ciutat amb els productes més selectes de les botigues de la ciutat, amb el vi roig de les millors barriques del comerç local.

MENÚ MEDIEVAL

 

“En els sopars de l’edat mitjana no solia haver-hi ni plat ni copa per persona, sino que s’utilitzaven fonts per a compartir el menjar i la copa circulava de mà en mà. D’aquí la norma d’educació que ha arribat fins als nostres dies de ‘o menges o beus,’ per a evitar deixar menjar en la copa que passarà a altres comensals.

 

A més, només existía la cullera i el ganivet, ja que la forquilla no s’inventa fins al segle XI i triga a tenir èxit. El tovalló també és un invent tardà.”

 

ENTRANTS

 

Pa de poble amb allioli

Assortit d’embotits típics dels pagesos

Degustació de brou amb pilota

Gotet d’amanida de llenties amb fruita fresca

 

PRINCIPAL

 

Gulach de vedella guisada amb bolets i patates al forn amb romaní

 

“La carn no era, com podem suposar, un aliment que consumissin amb freqüència les classes baixes. El consum de porc era el més comú, no vaig agafar la vaca o la vedella. La carn era abundant en els menjars de les classes altes, se’ls considerava de major nissaga que els platerets a base de cereals o verdures.”

 

POSTRES

Cremoses arròs amb llet i neules amb canyella

Acompanyat de vi piment

 

“L’arròs era un dels ingredients importats pels àrabs amb la seva arribada a la península. Una de les seves receptes, l’arròs amb llet, es va popularitzar molt en el territori i era una manera molt corrent d’utilitzar aquest ingredient. Actualment són unes postres tradicionals en molts països, amb diverses variacions segons les zones.”

 

 

CELLER

 

Vi negre, aigua, i pa de pagès

 

 

“El pa era un dels grans protagonistes de l’alimentació medieval. S’estima que era un dels comestibles més comuns entre totes les classes socials, de fet, el pa podia arribar a ser el 70% de la ració alimentària del dia per a moltes persones.”

 

 

Preu: 15€ per persona ADULTA. *
Preu: 10€ per nens fins a10 anys. *
Gratuït per nens fins a 4 anys.
*Preu per compra anticipada a taquilla el preu serà 18 y 12 € respectivament.

On adquirir el tiquet:

Chebrolet (Carrer del Dr. Reig, 47)
Llibreria Paquita (Carrer de Jaume Abril, 16)

i a internet a https://www.mercatmedieval.cat
Ubicació: Jardins de Magdalena Modolell (Parc dels ocellets)
Horari: 21 hores

Compártenos en Facebook

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR