El Nadal a FIGUERES

El Nadal a Figueres: programación completa, mercat de nadal, cavalcada de reis, font lluminosa, gran tió...

del 4 de diciembre de 2015 al 5 de enero de 2016

Nadal a Figueres
Nadal a Figueres

Des de l’àrea de Fires i Mercats s’ha presentat el Mercat de Nadal, el qual ha iniciat la seva activitat el 4 de decembre a la Rambla recuperant la ubicació habitual, després que l’any passat s’hagués de modificar a causa de l’ensorrament de la part baixa de la Rambla. En total hi ha 16 expositors repartits en 19 casetes de fusta que ofereixen productes típics de Nadal i que es poden visitar fins al 24 de desembre, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 20.30 h, exceptuant el dissabte 24, que obrirà d’11 a 13 h.


El mercat va acompanyat d’un ampli calendari d’activitats, que inclou el trenet i els inflables pels més petits, cantates nadalenques i exhibicions de dansa - algunes d’elles amb motiu de la Marató de TV3 -, o un mercat de brocanters, entre d’altres. També se sortejarà una panera amb productes de totes les parades entre tots els que facin difusió del cartell del mercat per les xarxes socials. L’acte inaugural serà el 5 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda amb els respectius parlaments, una actuació de gospel i xocolatada.


Una de les novetats més importants és la proposta de “Nadal als barris. Amb la col·laboració de les associacions de veïns de Figueres, en els centres cívics i socials de la ciutat es duran a terme activitats nadalenques que permetran descentralitzar les activitats i aconseguir que aquestes arribin a tota la ciutat. El programa inclou una quinzena d'activitats en els barris de Figueres amb espais infantils, tallers, espectacles, etc.Pel que fa a l’àrea d’Educació, Joventut i Infància, per tercer any consecutiu s’ha apostat per la Factoria Lúdica i de l’Enginy, una iniciativa ja consolidada que ajuda a difondre un lleure transformador i de qualitat. Enguany canvia d’ubicació per les obres que s’estan executant a la Casa Empordà i es farà a l’Institut Ramon Muntaner, que ha posat a disposició de l’Ajuntament el claustre i algunes aules per poder-hi realitzar les activitats. Aquest any, a més, la Factoria disposarà d’una pàgina web pròpia per tal que tothom qui ho vulgui pugui consultar la programació i es pugui inscriure als tallers via online.


Tampoc faltarà el Tió Solidari a la plaça de l’Ajuntament, perquè tots aquells qui ho vulguin ofereixin aliments per als més necessitats. El dissabte 19 es donarà la tradicional benvinguda al Tió de Nadal amb animació infantil a càrrec del País de Xauxa.


El dia 5 es farà la cavalcada de Reis que, com a novetat important, canvia el recorregut. Tornarà a passar per la Rambla, però no per recuperar la ruta habitual, sinó per fer-ne una de nova una mica més llarga. Aquest mateix dia, també es farà el tradicional concurs de fanalets al Teatre Municipal el Jardí i hi haurà animació infantil a la plaça de l’Ajuntament amb El Pot Petit.


Aquest any hi haurà una ballada de sardanes el dia de Nadal a la plaça Ernest Vila per celebrar el 50è aniversari de la Font Lluminosa.


A banda d’aquestes propostes, durant aquests dies també n’hi haurà d’altres habituals en aquestes dates com són les visites guiades del Nadalí, que comencen aquest cap de setmana; la mostra de pessebres i diorames a La Cate o les funcions dels Pastorets de Figueres al Teatre Municipal el Jardí.Programa del NADAL 2015-2016 a FIGUERES

Mercat de Nadal 2015 a Figueres

El Mercat de Nadal de Figueres estarà ubicat a la Rambla del 4 al 24 de desembre amb un horari d' 11 h a 14 h i de 16 h a 20:30 h i el 24 de desembre d'11 h a 13 h.

Imitant les casetes de fusta nòrdiques i una decoració nadalenca inèdita per aquest any, el visitant podrà trobar diversos productes com avets, caganers, embotits, pessebres, torrons, tions,... un munt de coses per gaudir de les festes nadalenques des dels més grans fins els més petits.

També es podrà gaudir de les següents activitats situades a la part alta de la Rambla:

Trenet:

Del 4 al 18 de desembre

Tot el dia

Inflables infantils i activitats:

Del 5 al 8 de desembre

Tot el dia

Cantada de la coral de les Escolàpies:

9 i 10 de desembre

A les 11:15 h

Posa't la samarreta per La Marató:

12 de desembre

A les 18h

Cantada de corals de Figueres:

Canten per La Marató: Empordà Gospel Choir, Coral Deloufeu, Coral Muntaner, Coral Sant Pau, Coral Icaris, Coral Brises de Tramuntana, Coral Polifònica Figueres.

13 de desembre

A les 11:30 h


Exhibició de dansa Escola Art&Dance:

18 de desembre

A les 18:30 h

Mercat de Brocanters:

19 de desembre.

De 9h a 18h

Campanya de recollida solidària de joguets a càrrec de Creu Roja

19 de desembre

De 13h a 20h 

Exhibició de Lindy Hop:

19 de desembre

A les 19h

Activitats de dinamització comercial a càrrec de l'Associació 9grup

19 / 20 / 21 / 22 / 23 / 28 / 29 /30  de desembre i 2 / 3 / 4 de gener

A les 17h 


Exhibició de dansa Escola Dance Me:

20 de desembre

A les 19h

Cantada de coral del Consorci de Normalització Lingüística

21 de desembre

A les 11h

Cantada de coral de l'Escola Temps de Música

22 de desembre

A les 18h

Empordà Gospel Choir:

23 de desembre

A les 19h


Gran Tió de Nadal Solidari

El Tió de Nadal de Figueres és un tió solidari que podreu alimentar entre els dies 19 i 24 de desembre.

Ubicat a la Plaça de l'Ajuntament entre els dies 19 i 24 de desembre, podreu engreixar-lo en horari de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Els aliments que reculli aniran al Banc d'Aliments. 

La Gran Cavalcada de Reis a Figueres

Figueres rebrà Ses Majestats els Reis d'Orient la nit del 5 de gener amb una Gran Cavalcada que allarga el seu recorregut per tal d'encabir-hi el nombrós públic que aplega aquest gran acte de ciutat.

La Gran Cavalcada de Reis d'enguany allarga el seu recorregut per a encabir-hi millro el nombrós públic que s'hi aplega. Vegeu el plànol de la imatge.

Si algú vol formar part de la comparsa de patges, pot omplir el formulari que trobarà a www.tequatre.org. Les condicions d'accés són aquestes: tenir com a mínim els 12 anys fets (1r d'ESO) i medir més de 165 cm. Les persones que s'apuntin al formulari seran convocades a una reunió preparatòria on hauran d'acreditar aquests requisits.


50è aniversari de la Font Lluminosa

Activitat 25/12/2015

El dia de Nadal de l'any 1965 va inaugurar-se la Font Lluminosa de la plaça Ernest Vila -l'espai de l'antic Hospital, enderrocat l'any 1961. És obra del mateix arquitecte -Carles Buïgas i Sans- que va dissenyar les Fonts de Montjuïc de Barcelona. Segons el cronista oficial de la ciutat, el desaparegut Josep Maria Bernils i Mach, el seu cost va ascendir a les 900.000 pessetes. Per commemorar-ho, a les 12 h hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Rossinyolets. Organitzat per Foment de la Sardana i Ajuntament de Figueres.

Nadalí

Visita guiada per descobrir els llums dalinians

La Nadalina és una nina del Museu del Joguet que s'escapa de la seva vitrina per sortir al carrer i veure els llums de Nadal que il·luminen la ciutat.

Ella ens acompanyarà en el recorregut traçat per descobrir el significat d'aquest enllumenat nadalenc tan especial inspirat en les felicitacions nadalenques que va il·lustrar Salvador Dalí. 

Un any més us proposem passejar en família pel centre de Figueres, en una visita que fon l'univers dalinià i la màgia del Nadal. Les sorpreses i la diversió hi són assegurades. I atenció: si veiem fum, potser és que en Fumera és a prop!

VISITES: dies 5, 6, 12, 19 i 20 de desembre i 2, 3 i 4 de gener. Lloc de sortida: Museu del Joguet.

RESERVES: Oficina de Turisme de Figueres. Telf. 972 50 31 55. *PLACES LIMITADES. CAL RESERVAR. Visita guiada gratuïta. Durada aproximada: 1 hora i mitja. Apta per a tots els públics.

Factoria Lúdica i de l'Enginy

Aquest any, la Fatoria torna amb un munt de novetats!

Què és

És la marca creada per l’Ajuntament de Figueres per tal de fer visibles aquells projectes que tenen com a objectiu investigar, aglutinar o promoure el lleure de qualitat. Entenem que el lleure de qualitat és aquell que, a través del joc, facilita la socialització, millora l’aprenentatge, permet l’empatia i promou la convivència. El projecte de la Factoria lúdica i de l’enginy veu en el lleure de qualitat una eina de tranformació social i una possibilitat per a fer que els diversos actors que interactuen dins la ciutat (escoles, famílies, associacions, administració) trobin un recurs que els ajudi a teixir una xarxa de complicitats.

Per aquesta raó és un projecte transversal promogut des de l’Àrea de Serveis a les Persones i que compta amb mitjans dels serveis Educació, Joventut i Infància, i la complicitat de diversos professionals i associacions vinculats al món de l’educació, cosa que permet unificar criteris, oportunitats i recursos.

Què fa

Les activitats que es fan sota la marca Factoria lúdica i de l’enginy són gratuïtes, transversals, pensades des de la inclusió. Requereixen la participació activa de les persones que en són beneficiàries i engloben un ampli ventall que va des dels jocs de taula fins a la fabricació de robots, des de l’aparent simplicitat d’una ludoteca fins al disseny d’aplicacions per a mòbil.

A qui va destinada

Des del públic familiar fins a les associacions de lleure. Les escoles, els centres cívics, els joves, les associacions de veïns. És una marca al servei d’aquelles activitats que vulguin imprimir un segell de qualitat en el seu lleure.

Aquest Nadal...

Aquest Nadal la Factoria Lúdica i de l'Enginy es redimensiona per estar a l'alçada de les expectatives que va generar l'any passat. Tindrà una seu central i diverses subseus. Us n'anirem descobrint tota la informació de mica en mica. La trobareu actualitzada al web www.factorialudica.cat 

Un nadal als barris

Als centres cívics i socials i del 23 de desembre de 2015 al 4 de gener de 2016, activitats als barris. Perquè a Figueres el Nadal es viu en tots els racons de la ciutat!

PROGRAMA D'ACTIVITATS "UN NADAL ALS BARRIS"

 23 de desembre de 2015

de 10 h a 13 h:

-Pels carrers i places de la ciutat, CERCAVILA amb la Girona Marxing Band amb "Le Petit Tremé" i el seu singular estil de New Orleans.

de 16 h a 19 h;

-Al Centre Social Rally Sud; TALLER DE ROBÒTICA amb Edukbits

a les 18 h:

-Al Centre Social Juncària Parc Bosc i al Centre Cívic Joaquim Xirau (Marca de l'Ham); TIÓ

a les 20.30 h:

-Al Centre Social Nova Estació-Turó Baix; TIÓ

 

 24 de desembre de 2015

de 10 h a 13 h:

-Al Centre Social Juncària Parc Bosc; ESPAI JUGANER + ESPAI KIDS

-Al Centre Social Horta de l'Hospital; ESPAI ECONSTRUÏM + ESPAI KIDS

-Al Centre Cívic Creu de la Mà; TALLER FIBRES VEGETALS + LA CAMBRA FOSCA

-Al Centre Cívic Joaquim Xirau; ESPAI ARTICREA: TREBALLEM AMB PAPERS DE LLIBRES VELLS

-Al Centre Social Enric Morera; ESPAI ARTICREA "LA CASA DELS SOMNIS" (activitat vinculada amb el Dia Escolar de la No Violència i Pau-DENIP)

-Al Centre Social Rally Sud; TALLER DE ROBÒTICA amb Edukbits


28 de desembre de 2015

de 10 h a 13 h:

-Al Centre Cívic Joaquim Xirau; ESPAI ECONSTRUÏM + ESPAI KIDS

-Al Centre Cívic Creu de la Mà; ESPAI JUGANER + MINI MONS + LA CAMBRA FOSCA

-Al Centre Social Horta de l'Hospital; MUSIC'ART NADONCS (Un taller musical per als més petits de la casa. Contes, cançons i molts personatges).

-Al Centre Social Juncària Parc Bosc: TALLER DE ROBÒTICA CREATIVA

-Al Centre Social de Vilatenim; ESPAI ARTICREA "LA CASA DELS SOMNIS" (activitat vinculada amb el Dia Escolar de la No Violència i Pau-DENIP)

de 16 h a 19 h:

-Al Centre Social Nova Estació-Turó Baix; ESPAI ARTICREA "LA CASA DELS SOMNIS" (activitat vinculada amb el Dia Escolar de la No Violència i Pau-DENIP)

de 16.30 h a 19.30 h:

-Al Centre Social Rally Sud; TALLER GASTROLÚDIC (Fem un menú nadalenc d'allò més creatiu: Estrelletes salades de Nadal, caneló de pastanaga i formatge amb toc d'orenga i cruixent de pa, i trufes de carbassa).

 

29 de desembre de 2015

de 10 h a 13 h:

-Al Centre Social Juncària Parc Bosc; TALLER ARTICREA: FEM CAIXES NIU

-Al Centre Social Horta de l'Hospital; ESPAI JUGANER + ESPAI KIDS

-Al Centre Cívic Creu de la Mà; ESPAI ECONSTRUÏM + ESPAI KIDS + LA CAMBRA FOSCA

-Al Centre Cívic Joaquim Xirau; ESPAI DE ROBÒTICA CREATIVA

-Al Centre Social l'Eixample; ESPAI ARTICREA "LA CASA DELS SOMNIS" (activitat vinculada amb el Dia Escolar de la No Violència i Pau-DENIP)

a les 18 h:

-Al Centre Social Cendrassos; ESPECTACLE FAMILIAR "A BETLEM HI FALTA GENT", a càrrec de La Bleda

 

2 de gener de 2015

de 16.30 h a 19.30 h:

-Al Centre Social Horta de l'Hospital i al Centre Social Rally Sud; PATGE REIAL + ESPAI DE JOC LLIURE + JOCS DE CONSTRUCCIÓ + TALLER CREATIU (més activitats complementàries de les associacions -xocolatada...)

 

3 de gener de 2015

d'11 h a 12.30 h:

-Al Centre Social Enric Morera; PATGE REIAL + ESPAI DE JOC LLIURE + JOCS DE CONSTRUCCIÓ + TALLER CREATIU (més activitats complementàries de les associacions -xocolatada...)

 

4 de gener de 2015

de 16.30 h a 19.30 h:

-Al Centre Social Cendrassos; PATGE REIAL + ESPAI DE JOC LLIURE + JOCS DE CONSTRUCCIÓ + TALLER CREATIU (més activitats complementàries de les associacions -xocolatada...)


Compártenos en Facebook