Mercado Renacentista en Llombai

Del 20 al 22 de Enero de 2023

Mercado Renacentista en Llombai
Programa del Mercat Renacentista en Llombai

PROGRAMA DEL MERCADO RENACENTISTA EN LLOMBAI 2023

Torna un dels esdeveniments claus de la cultura i la festivitat valenciana: el Mercat Renaixentista dels Borja a Llombai, que tindrà lloc del 20 al 22 de gener. Durant tres dies, la localitat s’omple d’història, en un viatge al passat, al qual assisteixen cada any milers i milers de persones. El mercat comptarà amb més de cent llocs recreatius en el barri antic, amb representacions, cercaviles, exposicions eqüestres, un campament militar i moltes altres activitats per a tota la família, en la que representa la vintena edició del Mercat. A més, també està previst que es munte un gran campament militar, possiblement la recreació històrica més important del territori valencià. L’Ajuntament ha encarregat l’organització a la Fragua de Vulcano, que es va encarregar en la primera època del Mercat, en els primers anys de la dècada dels 2000.

 

Si es fa una mirada a la programació, el divendres 21 serà l’obertura de la Recreació i Mercat Renaixentista dels Borja, i durant el dia hi haurà diferents activitats musicals com cercaviles i concerts, amb animals, com exhibicions de falconeria, literàries, com Ashdrog, l’arbre contacontes o espectacles com el Foc dels Orcos, un espectacle amb foc i circ que tancarà la jornada. Pel seu compte, al dia següent, el dissabte es tornarà a tindre una jornada completa, a les 11 del matí serà la inauguració oficial del mercat. Música, literatura i espectacles seran protagonistes durant tot el dia. S’estrenen les justes renaixentistes a cavall en honor a la família Borja i se sumen altres activitats com “El bosc encantat”, “Els banderers d’Itàlia”, “Romancers de l’època”, “La visita de Donya Lucrecia”, “Sons de l’època”, “Música i sons de Marràqueix” o “Els Oroborus” entre d’altres. El dissabte es tancarà amb un espectacle anomenat “Phyros. Foc i passió Borja”

 

Per la seua part, el diumenge serà la jornada de clausura del mercat, que obrirà les seues portes a les 10:00 hores. Durant la primera part de la jornada hi haurà diferents espectacles musicals, sobre literatura i sobre fets històrics. La jornada matinal es tancarà amb la cercavila musical a partir de les 14:00 hores. La segona part del dia tindrà com a començament l’espectacle musical “Els músics del Marqués”. Els espectacles continuaran sent protagonistes durant la resta de la vesprada/nit i Gran Format, La crida dels orcs i la cercavila musical de fantasia serviran per tancar un certamen que enlluernarà el públic durant tot el cap de setmana.

 

A més, s’han organitzat diferents concursos per aconseguir la participació de la ciutadania. Per exemple, un concurs fotogràfic a Instagram, amb un premi de 100 €. També un concurs de pintura infantil que es realitzarà el diumenge 22 de 11:30 a 13:00 hores. El premi és un lot de productes infantils. Poden participar xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys i la inscripció és gratuïta al mercat, entre les 11:00 i les 11:30 del diumenge. També hi haurà un concurs de  decoració de balcons. Poden participar persones amb residència dins els carrers i les places del recorregut del Mercat Renaixentista de Llombai. La inscripció és gratuïta, enviant un correu a comunicacio@espectaculosamb.com indicant les dades del titular de la casa i la direcció.

 

Per la seua part, hi haurà un concurs a la millor tapa reinaixentista i podrà participar qualsevol establiment de restauració ubicat al recorregut del mercat

 

Un concurs d’aparadors comercials tindrà un premi de dinar o sopar per a 4 persones en una taverna del mercat. Per últim, un concurs de vestits se realitzarà el 21 de gener, a les 12:30 hores, participant en una desfilada dins del recorregut del Mercat Renaixentista de Llombai.

Compártenos en Facebook